Voor U,

Exclusieve keramiek. Soberheid en eenvoud, met natuurlijke producten. Puur handwerk gemaakt met aandacht, gevoel en veel plezier. Van mij.

"Udu drum"

Informatie
Naam: "Udu drum"
Prijs: 50 euro
Status: Te koop
Beschrijving
Oorsprong
De udu drum vindt zijn oorsprong in Nigeria. Oorspronkelijk was het een waterkruik met een opening aan de zijkant. Het woord “udu” betekent pot in het Ibo-dialect van Nigeria. Het werd met name tijdens ceremoniële plechtigheden bespeeld.

De vorm
De udu-drum wordt opgebouwd met rollen klei. Afhankelijk van de vorm en variabiliteit in de klankkast, kunnen verschillende udu drums gemaakt worden met een scala aan klanken.

Het geluid
Door met de handpalm op de opening aan de zijkant te slaan, krijg je een diep weergalmend basgeluid. Sommigen geloven dat het geluid de geesten van de voorouders lokt.
De romp geeft een hoog scherp echoklank.
De combinatie van deze twee geluiden klinkt soms hetzelfde als een indiaanse “tabla” of een afrikaanse “talking drum”.
De udu drum kan op verschillen-de manieren bespeeld worden. Zittend op de schoot of staand met een standaard, zowel met de hand als slagwerkhamers of -borstels.
Alle foto's

Door op één van de onderstaande foto's te klikken kun je een vergrootte versie bekijken

foto niet gevonden
foto niet gevonden
foto niet gevonden
Uitgebreide informatie

Hieronder staat uitgebreide info over de geselecteerde kunst. Als je nog meer informatie over deze kunst wilt kun je het beste contact opnemen via de contactpagina. Je vraag zal dan zo snel mogelijk worden beantwoord.

Hoogte: 50 cm.
Breedte: 40 cm.
Temperatuur 1ste bakproces: 900 ° Celcius
Gebruikte materialen: grove charmotte klei
Glazuursoort: Terra Sigillata
Datum gemaakt: woensdag 6 juli 2011